30 apr 2010

Alebrijes voor Geraardsbergen

De stad Geraardsbergen kreeg er twee wel heel vreemd uitziende kunstwerken bij.

Geraardsbergen heeft een goeie band met Mexico. Mede door het dossier rond Pedro De Gante uit Idegem. Hij is één van de eerste missionarissen uit Vlaanderen die in 1522 naar Mexico trok.

Mexico viert in 2010 tegelijk tweehonderd jaar onafhankelijkheid en honderd jaar revolutie. In het Paleis voor Schone Kunsten vond de afgelopen maanden een tentoonstelling plaats van Alebrijes. De alebrijes, poppetjes die wilde beesten, huisdieren of fantastische schepsels voorstellen, zijn gemaakt uit copal (een soort den) en papier-mache. Net zoals andere uitdrukkingsvormen van de Mexicaanse volkscultuur, getuigen ze van fantasie. De figuurtjes zijn met de hand beschilderd in tal van levendige kleuren en met schitterende motieven. Elk stuk is uniek en draagt de persoonlijke stempel van de artiest.

Schepen van cultuur Guido De Padt mocht deze week twee Alebrijes in ontvangst nemen.

De twee kunstwerken worden onthuld tijdens de Kaaifeesten in Geraardsbergen. Die vinden dit jaar plaats op zaterdag 25 september. De kunstwerken zullen nadien een plaats krijgen in een of meerdere openbare gebouwen.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background