17 dec 2010

AGB neemt Arjaantheater en Koetshuis over

Het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) van Geraardsbergen neemt de uitbating van het Arjaantheater en het Koetshuis van de stad over. Ook de verbouwingswerken aan het Abtenhuis en de bouw van de nieuwe bibliotheek komen in handen van het AGB.

Voor het ogenblik is enkel het jeugdcentrum De Spiraal in handen van het AGB. Zowel de voormalige bouw van De Spiraal als de toekomstige bouw van de nieuwe bibliotheek geeft het AGB de kans de BTW voor de oprichting van beide gebouwen te recupereren. Het stadsbestuur kan wettelijk geen BTW recupereren.

Volgens gemeenteraadslid Andrée De Rom-Depreter (CD&V) gebeurt de overname van het Arjaantheater en het Koetshuis van Geraardsbergen op een respectloze manier. “Deze beslissing werd noch door het schepencollege, de cultuurcommissie of door de gemeenteraad goedgekeurd. Hiervan is immers niets terug te vinden in de notulen. Wel zijn de budgetten voor het Arjaantheater en het Koetsenhuis geschrapt en vrijgemaakt voor het AGB”, zegt Depreter.

De beslissing om het cultuurcentrum uit te baten door het AGB heeft volgens Depreter verregaande gevolgen voor de subsidiëring. “De Raad van Bestuur van het AGB voldoet qua samenstelling niet aan de eisen van de cultuurpactwetgeving waardoor er geen aanspraak meer is op subsidies. Door deze overname wordt de vzw Programmatie in principe opgedoekt. Geen enkel lid is hiervan op de hoogte wat van weinig respect getuigd”, aldus Andreé De Rom-Depreter.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background