7 nov 2009

Afpersingszaak krijgt staartje

De politie van Geraardsbergen is bezig met het onderzoeken van een steamingszaak. Daarbij speelt een groep Tsjetsjeense jongeren de hoofdrol. Het onderzoek komt er na een persmededeling van N-VA raadslid Julien Borremans. “Enkele weken geleden is een veertienjarige jongen uit Idegem na schooltijd afgeperst. Hij moest ter hoogte van de Oudenaardsestraat, onder bedreiging van een mes, zijn boekentas afgeven”, aldus Borremans.

De jongen heeft ondertussen nog steeds geen klacht ingediend, uit vrees voor represailles. Dergelijke gebeurtenissen vallen volgens buurtbewoners van het station met de regelmaat van de klok voor. Borremans pleit er voor om een veiligheidsplan te ontwikkelen, waarbij preventieve en curatieve maatregelen getroffen worden. “Daders dienen te worden gestraft, maar ook begeleiding en herstel naar de slachtoffers is nodig. De aanpak moet sneller, accurater en doortastend zijn. De scholen vormen de partners bij uitstek. Meestal is men daar goed op de hoogte van de risicojongeren en kennen zij de thuissituatie als geen ander. Een gecoördineerd beleid is hier meer dan op zijn plaats. Jongeren hebben recht op een veilige schoolbuurt. Het College van Burgemeester en Schepenen kunnen dit probleem niet meer negeren”, vindt Borremans.

Politiekorpschef Kristof De Pauw is op de hoogte van de steamingszaak.”Ondanks er geen klacht werd ingediend nemen we dit voorval heel ernstig. Wat de stationssite betreft hebben we reeds een veiligheidsplan. Binnenkort wordt er een integraal actieplan uitgewerkt, waarin de krijtlijnen voor de toekomst worden uitgetekend”, aldus De Pauw.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background