fbpx
12 okt 2017

Affiches en briefkaarten moeten dorp verenigen

“Weten wie je buren zijn, zorgen dat je op je buren kan rekenen als er problemen zijn is erg belangrijk.”

Het OCMW van Geraardsbergen wil het buurtgevoel aanmoedigen. Om dat te realiseren is in Viane een nieuw project gestart in samenwerking met de dorpsraad. Medewerkster Fientje Wauters kwam toelichting geven in onze radiostudio. 

“Je hoort regelmatig wel eens een verhaal over mensen die komen te overlijden in hun woning, en pas dagen of weken later worden ontdekt. Weten wie je buren zijn, zorgen dat je op je buren kan rekenen als er problemen zijn is erg belangrijk”, vertelt Fientje.

‘Kom maar binnen, een hart voor de buurt’ wil het buurtgevoel aanwakkeren en is onlangs opgestart in Viane. “Iedere inwoner van Viane heeft een affiche gekregen en een briefkaart. Wie wil deelnemen, kan de affiche aan het raam hangen. Zo weten buren dat je er welkom bent voor een babbeltje, een drankje, …”

Met de briefkaart kunnen inwoners bij het OCMW terecht voor al hun vragen of problemen. Die vragen kunnen financiële problemen zijn, problemen met huishouden, enz. “Bedoeling is ook te werken met vrijwilligers die af en toe een bezoekje brengen aan mensen die daar nood aan hebben”, vertelde Fientje. 

Uit cijfers blijkt dat er veel ouderen geïsoleerd zijn en zich eenzaam voelen.

‘Kom maar binnen, een hart voor de buurt’, is bedoelt voor iedereen, met nadruk op de ouderen. Bedoeling is het project op termijn ook nog in andere landelijke deelgemeenten te lanceren. 

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background