23 jun 2006

Afbraakwerken Smeerebbestraat blijven uit

Sinds 1995 zijn er procedures aan de gang over de lamentabele toestand van de verzakte woningen aan de Smeerebbestraat 34-36 in Smeerebbe. Een zaak die nog steeds ten gronde haar beslag moet krijgen voor de rechtbank, die de verantwoordelijkheden in deze zaak zal moeten bepalen.

In 2000 besliste de rechtbank dat beide woningen moesten losgekoppeld worden, iets wat dient te gebeuren door één van de eigenaars.

De stad Geraardsbergen heeft reeds enkele jaren een bedrag van meer dan 22.000 euro gereserveerd, maar stelt vast dat de dringende werken niet worden uitgevoerd. Het is pas na een discussie in de gemeenteraad eind 2004 dat er reactie kwam van de eigenaar en een sloopvergunning werd aangevraagd. Eind 2008 werd de effectieve uitvoering van de werken in het vooruitzicht gesteld.

Burgemeester Guido De Padt betreurt dat er tot op heden nog geen enkele steen verzet werd en wil bij deze nogmaals duidelijk accenturen dat de afbraak telkens wordt uitgesteld door de eigenaars, desondanks de stad een bedrag voor afbraak ter beschikking stelt.

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background