3 feb 2016

Actiegroep heeft bezwaar tegen komst winkelcomplex Unalsite

De Alternatieve Geraardsbergse Socio-Ecologische Gemeenschap kant zich tegen de plannen voor de bouw van een nieuw winkelcomplex op de Unalsite.

De Alternatieve Geraardsbergse Socio-Ecologische Gemeenschap kant zich tegen de plannen voor de bouw van een nieuw winkelcomplex op de Unalsite. De actievoerders vrezen voor een negatieve invloed op de mobiliteit, het milieu en de middenstand in de stad. Daarom hebben ze een bezwaarschrift opgesteld tegen de bouwplannen en willen ze zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen.

Volgens het actiecomité heeft de Unalsite een belangrijke milieuwaarde en ligt het in overstromingsgebied. Het winkelcomplex zou bovendien een toevloed aan auto’s met zich meebrengen terwijl de huidige weginfrastructuur daar niet op voorzien is. De komst van het shoppingcentrum kan de leegstand in de binnenstad nog verhogen. De actiegroep is van mening dat er beter zou geïnvesteerd worden in het stadscentrum. Bovendien maakt de vroegere site van Swedisch Match ook deel uit van het industrieel erfgoed van de stad en zou het volgens de actiegroep spijtig zijn dat de resterende gebouwen zouden verloren gaan.

De actiegroep heeft al zijn opmerkingen gebundeld in een bezwaarschrift, en voert a.s. vrijdag om 16u30 actie op de Markt. Het is de bedoeling om de actiegroep bekend te maken en handtekeningen te verzamelen tegen het project. 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background