9 mei 2018

Actie voor betere doorgang buurtwegen

Onlangs hielden enkele verenigingen actie voor een betere doorgang van de buurtwegen in Geraardsbergen.

Zaterdag voerde bewegings- en sportproject Rebus vzw actie in Atembeke. Dat gebeurde met de steun van verschillende verenigingen ter hoogte van de Atembekestraat 100 waar tussen twee woningen een buurtweg ligt naar de Dreef. Alleen ligt het pad er erg gevaarlijk bij met kans op valpartijen. 

Volgens bevoegd schepen Rurik Van Landuyt is de weg goed onderhouden, maar stelt er zich een probleem van waterindringing, waardoor de eigenaar van het aanpalende huis zijn muur heeft bloot gemaakt om uit te drogen en schade te vermijden.

Rebus vzw hoopt dat de situatie binnen een half jaar opgelost is en wil verder blijven inzetten op het openstellen en goed onderhouden van buurtwegen in Geraardsbergen.

Intussen blijven andere buurtwegen belemmerd. Dat is het geval in het centrum van Atembeke en in de Pauwelstraat in Moerbeke. Nog in Moerbeke kwam vorige week een vrouw zwaar ten val door een slecht onderhouden pad in de Pirrestraat in Moerbeke.

De provincie Oost-Vlaanderen is bezig met de realisatie van een buurt- en trage wegenplan, waar Rebus actief aan deelneemt. Voor alle buurt en trage wegen in het noorden van Geraardsbergen werd door de stad een inventarisatieronde gedaan. Alle belanghebbenden (zoals eigenaars, landbouwers, fiets en wandelverenigingen en dorpsraden) werden daarbij uitgenodigd. 

“Voor het zuiden van de stad, waar het bewust wegje ligt, werd onlangs een infovergadering georganiseerd en zal in de volgende maanden worden gestart met inventarisatie”, aldus Van Landuyt. 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background