20 nov 2009

Actie uitroeiing van geweld tegen vrouwen

Vrijdagochtend hield de CD&V-werkgroep Vrouw & Maatschappij een actie aan het station van Viane-Moerbeke. Dat gebeurde naar aanleiding van de internationale Dag voor de uitroeiing van Geweld tegen Vrouwen op 25 november.


André De Preter en Karla Bronselaer van CD&V

Voorbijgangers en vroege pendelaars kregen een wit lintje en een folder. Met de slogan ‘Laat seksueel geweld niet ongestraft’ wil CD&V dit jaar specifiek aandacht vragen voor de problematiek van seksueel geweld. “Bijna een op twee vrouwen komt tijdens haar leven in aanraking met een of andere vorm van seksueel geweld. Bovendien komt binnen een partnerrelatie seksueel geweld vaak meer voor dan fysisch geweld. Slechts zo’n 10% van de seksuele delicten wordt aangegeven bij de politie. Bovendien leidt het overgrote deel van de aangiftes van verkrachting nooit tot een rechtszaak”, zegt André De Preter.

Vrouw & Maatschappij vraagt dat politie en Justitie aangiftes van seksueel geweld grondiger onderzoeken en zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen, een doorgedreven toepassing van het audiovisueel verhoor zou hiervoor een oplossing zijn. Vrouw & Maatschappij vraagt ook meer aandacht en middelen voor de behandeling van seksuele delinquenten om zo recidiven te verminderen. “Veroordeelde pedofielen moeten ook minder snel eerherstel kunnen aanvragen, want dan kunnen ze minder gemakkelijk tewerkgesteld worden in de jeugdsector”, aldus De Preter.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background