19 mei 2005

Abdijvrienden willen van weide stadsboomgaard maken

Op maandag 23 mei staat de weide tussen het Arjaantheater en Denderland op de agenda van de gemeenteraad. Dit terrein langs de Zonnebloemstraat maakt deel uit van het legaat van Mr. Guillemin, die wilde dat het totale Abdijpark een openbaar karakter zou krijgen voor alle Geraardsbergenaars en bezoekers.

Voorheen werd de weide en het totale park beheerd door de vzw Abdij. Einde 2004 werd deze vereniging ontbonden. Het stadsbestuur beheert nu zelf het volledige domein.

Tot einde 2004 werd de weide begraasd door dieren zonder dat er enige vergoeding werd gevraagd. Nadien werd overgestapt naar een contract waarbij betaald wordt, en dat jaarlijks opzegbaar is.

De ‘Abdijvrienden’ zijn niet helemaal gerust in die zaak en roepen het stadsbestuur op om hier snel een ‘publieke stadsboomgaard’ uit te bouwen.

Met de keuze voor een boomgaard zorgt het stadsbestuur voor een nieuwe attractiepool in het Abdijpark. Historisch gezien was er hier zeker heel veel plaats voor gezonde zelfvoorziening van groenten en fruit. De boomgaard zou een voorbeeldfunctie kunnen vormen om dergelijke aanplantingen te vernieuwen en uit te breiden rond landbouwbedrijven en buitenwoningen.

De Abdijvrienden verwachten van het stadsbestuur dat het verder doorwerkt aan de ontwikkeling van deze unieke omgeving.

Kleine en toekomstgerichte investeringen zullen er voor zorgen dat het Abdijpark weer een drukbezochte en aantrekkelijke plaats wordt voor iedereen. Het beëindigen van de verhuur van de Abdijweide is een nieuwe en onmisbare stap naar dit doel.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background