fbpx
6 Okt 2019

Abdijpark al bijna jaar verloederd

Het Abdijpark van Geraardsbergen ligt er verloederd bij. Oorzaak zijn de grondige renovatiewerken die eind november, kort na de start van de werken, werden stilgelegd. Reden was toen het uitblijven van een omgevingsvergunning.

Sp.a-gemeenteraadslid Bram De Geeter pleit voor een minder ingrijpende renovatie.

De mensen willen het Abdijpark terug in een deftige staat. De bevolking heeft het gevoel dat het bestuur na het openluchtzwembad ook het Abdijpark van hen afpakt, door het er in een dergelijke mistroostige toestand te laten bijliggen.

Bram De Geeter

Gemeenteraadslid Sp.a

Volgens bevoegd schepen Fernand Van Trimont (CD&V) is de renovatie van het Abdijpark een prioriteit voor het stadsbestuur. Zo zijn volgens hem zowel de plannen, aannemer als middelen voorzien. De stad wil er alles aan doen om het Abdijpark eindelijk in zijn waarde te herstellen.

Abdijpark al bijna 1 jaar gesloten

De stad heeft sinds de maand mei een omgevingsvergunning, maar toch konden de werken nog niet van start gaan. “Omdat er nog een aantal bijkomende voorwaarden dienden vervuld te worden (verduidelijking plannen, boombeschermingsplan, enz.). Van zodra deze voorwaarden zijn vervuld zal Onroerend Erfgoed toestemming geven de werken aan te vatten”, zegt bevoegd schepen Fernand Van Trimont.

Het doel is om van het Abdijpark in Geraardsbergen weer een aangename, aantrekkelijke, speelse ontmoetingsplaats te maken met een sterke identiteit. Vertrekkend vanuit de belangrijke historische waarde

Fernand Van Trimpont

Bevoegd CD&V schepen

Maar voor de renovatie zal de Geraardsbergenaar, na bijna 1 jaar van stilstand (sinds 28/11/2018), nog enige tijd geduld moeten uitoefenen. Want ook de schepen weet niet wanneer erfgoed het licht op groen zal zetten. Eens dat gebeurt, zal de eerste fase van de renovatie zo’n 4 maanden in beslag nemen.

Werken in Abdijpark liggen alweer stil

De nodige papieren ontbreken.

Read more

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Nu op de radio

Titel

Artiest

Background