5 mei 2018

Aanmoedigingspremie voor handelszaken

Handelaars krijgen aanmoedigingspremie wanneer ze hun zaak toegankelijk maken.

Twee horecazaken in Geraardsbergen krijgen van de stad een aanmoedigingspremie om hun handelszaak toegankelijker te maken voor minder klanten die minder goed te been zijn. De premie bedraagt maximaal 1.250 euro en is zowel voor handelaars, horeca- als zaaluitbaters op het grondgebied van Geraardsbergen. Ze dekt maximaal de helft van de gemaakte kosten.

Café The Preacher op de mark maakte dit jaar alvast gebruik van deze financiële steun. “We installeerden een aangepast toilet voor rolstoelgebruikers”, licht Griet De Moyer, zaakvoerster van The Preacher, toe. “We vinden het heel belangrijk dat onze zaak toegankelijk is voor iedereen. Centraal gelegen, in het hart van de stad, hebben we een heel divers cliënteel. We vinden dit een troef.” Ook wijnbar Picolit in de Gasthuisstraat deed beroep op de premie. Daar werd de inkomdeur verbreed, zodat de zaak ook toegankelijk wordt voor rolstoelgebruikers.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background