23 mei 2006

Aandacht voor problematiek bij ouderen

Vlaams Minister van welzijn Inge Vervotte wil dat elk centrum voor geestelijke gezondheidszorg één therapeut heeft die zich bijschoolt in de specifieke problematieken bij ouderen en dat die vervolgens zijn kennis overbrengt op zijn collega’s. Dat blijkt uit het antwoord van de minister op een vraag van Vlaams parlementslid Anne Marie Hoebeke uit Wetteren.

Hoebeke benadrukte dat zowat vijf procent van het clienteel in de geestelijke gezondheidszorg bestaat uit senioren. Om deze doelgroep de nodige aandacht te kunnen geven is niet alleen specifieke deskundigheid maar zijn er ook voldoende financiële middelen nodig binnen de zorgnetwerken.

Minister Vervotte verwijst naar het decreet dat bepaalt dat elk centrum voor geestelijke gezondheidszorg zelf kan beslissen welke doelgroepen ze prioritair aanspreken maar dat er steeds bijzondere aandacht moet gaan naar kinderen, ouderen en sociaal en fianancieel zwakkere personen. Enkel de grotere centra kunnen investeren in een aparte ouderenwerking. Extra middelen worden niet in het vooruitzicht gesteld. In Geraardsbergen is er een centrum in de Verhaegenlaan.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background