9 mrt 2010

Aanbestedingsdossiers vallen duurder uit, ondanks goedkoopste aannemer

Voor de herstelling van de Geraardsbergse wegen heeft het stadsbestuur de goedkoopste aannemer gekozen. Op zich een logische keuze, tot blijkt dat de aannemer al 53.460 euro meer kost dan begroot.

De feiten kwamen aan het licht na een controle van CD&V-raadslid Andrée De Rom-Depreter.

Het bestek dat elke aannemer opmaakte voor de periode 2009-2010 gebeurde aan de hand van een reeks posten waar een vermoedelijke hoeveelheid en een eenheidsprijs wordt voor opgegeven. “Wat opvalt, is dat de posten, waar uiteindelijk effectief een hoeveelheid materiaal voor nodig is, aan een veel hogere eenheidsprijs worden aangerekend door de aannemer”, zegt Andrée De Rom-Depreter.

“Waarop baseert men zich voor de voorziene hoeveelheden? Worden de werken dan niet gepland? Behalve hoogdringende werken zoals opvullen van putten en andere ernstige schade aan de wegen weet men toch op voorhand welke werken er precies zullen uitgevoerd worden?” vraagt De Rom-Depreter zich af.

Uit onderzoek van het CD&V-raadslid blijkt dat er een groot prijsverschil zat tussen de verschillende prijsoffertes. Depreter vraagt dat er in de toekomst hiervoor een verantwoording wordt gevraagd aan de aannemers en dat op alle aanbestedingen een interne controle wordt uitgevoerd, ook over de voorgaande jaren. Wanneer er effectief onregelmatigheden worden vastgesteld, de nodige maatregelen worden genomen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background