26 aug 2008

80ste Pale Male

Woensdag vindt in Geraardsbergen de 80ste editie plaats van de duivenwedstrijd “Pale Male”.

Elke duivenmelker mag 4 duiven inschakelen. Deze worden gelost op de uithoeken van Groot-Geraardsbergen. Zijnde de voetbalterreinen van Ophasselt, Moerbeke, Deux-Acren en boven de Parikeberg.

De duivenmelkers weten echter niet welke van hun vier duiven op welke plaats zal gelost worden. Dit wordt na de inkorving geloot. Dat maakt de wedstrijd zo spannend.

De tijd die elke duif nodig heeft vanuit elke lossingsplaats naar hun duivenhok wordt opgeteld en de winnaar is degene die in zo’n kort mogelijke totaaltijd zijn vier duiven geconstateerd heeft.

Het evenement gaat reeds voor de 80ste keer door in Geraardsbergen. In de beginjaren moesten de gummi’s nog al lopend naar het lokaal gebracht worden, maar dit is nu lang verleden tijd en ook in de duivensport is nu het computertijdperk met chip’s aan de duivenpootjes ook al een aantal jaren ingeburgerd.

Maar nu woensdag moet er terug geconstateerd worden met gummi’s en een “constateur”.

De duiven worden ingekorfd woensdag 27 augustus tussen 17 en 18 uur in café “De Trapkes Op”, Oude Steenweg in Geraardsbergen.

En zullen gelost worden om 19uur stipt op de verschillende uithoeken van de stad.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background