24 mrt 2009

8 maatregelen voor veiliger verkeer

De zwakke weggebruiker en bromfietsers zijn de grootste slachtoffers van het verkeer langs de N42. Dat blijkt uit het verkeersveiligheidsrapport van de lokale politie Geraardsbergen-Lierde.

Op korte termijn zal het Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen de fietspaden op de rotonde Geuzenhoek schilderen en ter hoogte van de Stadsweg, Marktweg, Gemeentestraat en op- en afritten van winkelketens zullen de fietspaden duidelijker worden gemaakt door middel van een rode kleur.

Ter hoogte van aansluiting van de Marktweg, Stadsweg en Gemeentestraat zullen de haaientanden vervangen worden door een stopbord en -streep wat moet leiden tot een daling van de snelheid van de voertuigen die de voorrangsweg N42 oprijden. Om ook de snelheid van de voertuigen die de Marktweg inrijden te temperen, zal in eerste instantie door middel van een proefopstelling de rijstrookbreedte verminderd worden. Deze proefopstelling zal in juni worden geëvalueerd en waar nodig aangepast.

In overleg met de handelaars zal nagegaan worden in hoeverre op- en afritten van parkings van handelszaken veiliger kunnen worden ingericht.
Momenteel is de veiligheidszone tussen het fietspad en de rijbaan minimaal, daarom zal de rijstrookbreedte worden verminderd zodat de fietsers, bromfietsers en voetgangers zich veiliger kunnen bewegen langs de N42.

Ter hoogte van het kruispunt Astridlaan met Zonnebloemstraat zullen zebrapaden worden geschilderd voor de oversteek van de Astridlaan en worden fietserlichten op aangepaste hoogte aangebracht.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background