7 jun 2016

7 mensen geëvacueerd door wateroverlast in Geraardsbergen

Geraardsbergen werd dinsdagavond overspoeld door water.

De hevige regen heeft dinsdagavond grote delen van Geraardsbergen, Galmaarden en Lessen onder water gezet. In Geraardsbergen moesten de deelgemeenten Moerbeke, Viane, Grimminge en Onkerzele er aan geloven.

In Geraardsbergen kwam de crisiscel samen en werd het medisch interventieplan afgeroepen. Stadsdiensten, brandweer, politie en dienst 100 kwamen ter plaatse om de nodige hulpverlening te bieden. 7 bewoners werden geëvacueerd naar het dienstencentrum De Maretak. 6 van hen zijn inmiddels opgevangen bij familie en kennissen. 1 persoon werd naar het ziekenhuis overgebracht. Onder meer op de camping aan het kasteel van Viane werden er bewoners geëvacueerd.

In Zandbergen sloeg de bliksem in op een woning in de Beekstraat en op een installatie van de spoorwegen. Daardoor reden er geen treinen meer van en naar Geraardsbergen. Ook woensdagochtend kunnen er nog problemen zijn op het spoor. Er worden bussen ingelegd.

Er wordt verwacht dat het waterpeil op de Marke de volgende dagen nog lichtjes zal stijgen. Het waterpeil op de Dender is stabiel.

 

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background