3 mrt 2010

66% meer interventies door politie

De lokale politie van Geraardsbergen-Lierde krijgt steeds meer interventies te verwerken. Vorig jaar moest de lokale politie bijna 9000 keer uitrukken. Op 6 jaar tijd is er zelfs een stijging van 66% waar te nemen.
Op werkdagen heeft de lokale politie twee interventieploegen. ‘s nachts is er dat er nog één. Tijdens het weekend, van vrijdagavond tot zondagnacht, zijn er ‘s nachts twee interventieploegen. Af en toe zijn er ook piekploegen. Deze ontlasten de interventieploegen bij hoge interventiedruk. In bijzondere omstandigheden worden er nog bijkomende ploegen voorzien.

“De stijging doorheen de jaren is onrustwekkend en eigenlijk het tegenovergestelde van wat we willen bereiken”, zegt korpschef Kristof De Pauw. “De interventies blijven veel tijd opslorpen; tijd die we soms ontberen om projecten te draaien.” Tijdens het weekend zijn het voor de lokale politie de drukste dagen. De meeste interventies gaan naar familiale ruzies, discussies tussen buren en vechtpartijen. Op de tweede plaats komen de verkeersongevallen.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background