28 dec 2017

560.000 euro voor Huis van het Kind

Extra geld tegen kinderarmoede in Geraardsbergen.

Het Huis van het Kind in Geraardsbergen krijgt 560.000 euro van de Vlaamse overheid. De subsidie dient voor de organisatie van activiteiten voor kinderen en hun ouders in armoede. De totale subsidie wordt vanaf volgend jaar voor de komende 10 jaar verdeeld. Met het geld zullen er ook 20 bijkomende plaatsen worden voorzien bij kinderdagverblijven. Het Huis van het Kind bestaat sinds 2016 en is onderdeel van het OCMW van Geraardsbergen in de Kattestraat. Je kan er onder meer terecht voor een ruilwinkel voor baby- en kinderkleding.

“Deze bijkomende middelen stellen ons in staat om een bijkomende impuls te geven aan de strijd tegen de kinderarmoede”, zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau. “Kinderopvang is een krachtig instrument in het voorkomen van kinderarmoede als in het helpen van gezinnen om uit de armoede te geraken”, besluit schepen van Jeugd Fernand Van Trimpont.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background