21 jul 2006

5,4 miljoen euro voor OCMW

Vlaams minister Inge Vervotte was eind juni in Geraardsbergen. Op het einde van de namiddag was zij te gast bij de lokale CD&V afdeling waar fractieleider Johan Vanden Herrewegen met enkele lokale actoren de sociale problemen van Geraardsbergen toelichtte. De vraag naar bijkomende opvang voor zorgbehoevende bejaarden en een dagopvangcentrum ter ondersteuning van de thuiszorg werd sterk onderlijnd.

Johan Vanden Herrewegen is dan ook verheugd deze week te mogen vernemen dat Vlaams minister Inge Vervotte haar principiële goedkeuring heeft verleend voor subsidiëring van de bouw van woon- en zorgcentrum door het OCMW van Geraardsbergen. Het gaat om een toezegging van 5.456.312,72 EUR.

In dit centrum komen er 103 woongelegenheden; naast rustoordbedden en rust- en verzorgingsbedden komen er ook dagopvangplaatsen en enkele bedden voor kortverblijf.

Dit initiatief moet toelaten om sneller te kunnen inspelen op de vraag tot opvang. Het zal tevens een oplossing bieden voor de kinderen die hun bejaarde zorgbehoevende ouder thuis opvangen, maar dit tijdens een korte vakantie of overdag even zelf niet kunnen doen. Op deze wijze kan tegemoet worden gekomen aan de vraag van heel wat gezinnen uit Geraardsbergen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

7 liter water/m


Vorige bericht

Overval verijdeld


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background