Tot november is de spoorwegbrug in de Erwetegemstraat in Zottegem afgesloten voor alle verkeer. Daar wordt een nieuwe spoorwegbrug geplaatst. Die wordt ter plaatse gemaakt. Alle verkeer moet er tot het einde van de werken, gepland op 8 november, omrijden.

Verkeer in de richting van het centrum zal moeten rijden via de Tweekerkenstraat, Godveerdegemstraat, Broeder Mareslaan, Laurens De Metsstraat, Grensstraat, Noordstraat, Graaf van Egmontstraat, Kasteelstraat, Molenkouter, Wolvenstraat, Meerlaan.

Het verkeer richting Brakel zal via de Meerlaan of de St-Andriessteenweg moeten om vervolgens te worden omgeleid via Meire, het Meileveld, Traveins, Ten Bosse, Oudenhovestraat.....

De fietsomleiding loopt via de Nelekouter, Kattenberg, Erwetegemstraat, Hoevestraat, Groenstraat, Léon Lefèvrestraat, De Colfmackerstraat, Godveerdegemstraat, Léonce Roelsstraat, St-Annastraat, Frans De Beckstraat, Gustaaf Schockaertstraat, Burg Firmin De Meyerstraat. Fietspad Kronegem wordt afgesloten.

Parkeerverbod

In de Tweekerkenstraat wordt op weekdagen en tijdens de spitsuren een parkeerverbod ingevoerd van 6 tot 9 uur en van 15u30 tot 18 uur. Buiten de spitsuren mag er enkel langs de kant van de onpare huisnummers geparkeerd worden.