Dat Zottegem op donderdag 13 juni aankomstplaats zal zijn van de tweede rit van de Baloise Belgium Tour, de Ronde Van België, was reeds gekend. Die tweede rit met aankomst in Zottegem gaat van start in Knokke-Heist. De organisatie had eerst de intentie om de aankomstplaats te voorzien op de Broeder Mareslaan, maar na verdere gesprekken en onderhandelingen met het stadsbestuur zal de aankomst nu toch liggen op het Stationsplein.

Na een passage in de Vlaamse Ardennen met als laatste helling de Berendries rijden de renners door Oudenhove, Erwetegem en Godveerdegem een eerste keer richting aankomstlijn om Dan nog 2 plaatselijke rondes aan te vatten. Deze lopen langs de Lippenhovestraat, de Paddestraat en gaan via de Kluisstraat richting Strijpen, om zo via het Eeckhout en Ten Dale opnieuw richting Ten Ede en verder naar Godveerdegem te rijden.

In de finishzone aan het Stationsplein zal de wedstrijd op groot scherm te bekijken zijn en wordt in allerlei randanimatie voorzien. De finish wordt verwacht tussen half 4 en kwart voor 4.