Op zondag 21 april is het terug de Dag van de Mattentaart.
Die dag draait alles rond de Geraardsbergse lekkernij en andere streekproducten.
Er zijn doorlopend bakdemonstraties, live muziek, en animatie.
Om 17 uur is er de befaamde Mattentaartenworp. Wie goed grabbelt, maakt kans op een waardebon van € 50 in een restaurant naar keuze.

Ook de Geraardsbergse reuzenfamilie trekt, na het Krakelingengebeuren, haar seizoen helemaal op gang.
"We hebben de laatste weken al heel wat oefenmomenten ingelast om het dansen met de reuzen te oefenen. Zondag wordt als het ware een ‘open training’ en zullen onze dragers laten zien hoe ver ze dansgewijs al staan", zegt voorzitter Robin Ronsyn.
"Met onze reuzenfanfare zullen wij de hele dag te vinden zijn op de Markt."

Wandelclub De Padstappers organiseert al voor de 36ste keer haar Mattentaartentocht.

Hapje Tapje in het teken van Manneken Pis.
Dit jaar wordt het oudste manneken van Geraardsbergen 560 jaar. Voor dit feestjaar slaan het verenigd handelscentrum en de Broederschap van het Geraardsbergs Manneken Pis de handen in elkaar tijdens Hapje Tapje op donderdag 18 april, traditioneel op Witte Donderdag.
Het plassend ventje zal alom aanwezig zijn in de winkelstraten en vitrines. Met een etalagewedstrijd kan je een shoppingtegoed winnen t.w.v. 50€.

Ook daar zal de reuzengilde present tekenen met Babaken Pis, die zich dansend en plassend een weg zal banen door het winkelcentrum.
Daar zal hij rond 19u officieel aangesteld worden als ambassadeur van de Broederschap van het Geraardsbergs Manneken Pis.
Veel rust wordt de jongste telg van de reuzenfamilie niet gegund.


Het belooft een druk seizoen te worden voor de reuzendragers. Op de agenda staan nog volgende activiteiten: het slotfeest voor 30 jaar Boogie Woogie, Internationale Reuzenstoet Maastricht (volledig weekend), Tour de France, Meyboomplanting te Brussel, Processie van Plaisance en aanwezigheid op de 'End of Summer party' @De Komlamour.