Het gaat goed met het ziekenhuis in Geraardsbergen. 2018 was voor de campus een goed jaar met bijna 120.000 unieke patiënten. Vooral het aantal dagbehandelingen verdubbelde tot 13.000. Ook bij de spoeddienst kwamen er 4% meer meldingen binnen. “Het was een moeilijke periode", aldus Sabine Siau, algemeen directeur wnd. van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis. "Maar vandaag, ondanks de besparingen die de overheid de gezondheidssector oplegt en de ziekenhuizen treft, zijn we helemaal klaar voor toekomst en kunnen we een positief resultaat voorleggen."

De komende jaren blijft het ASZ investeren in de Geraardsbergse campus. Zo wordt deze maand een hypermoderne SPECT-CT in gebruik genomen. Het toestel combineert onderzoekstechnieken uit de nucleaire geneeskunde en de radiologie. Vooral patiënten met orthopedische en oncologische aandoeningen zijn hiermee erg gebaat.

Door de renovatie van het gebouw zullen er meer eenpersoonskamers komen. En ondanks het stopzetten van de materniteit, blijft zwangerschapsopvolging en begeleiding alsook de kindergeneeskundige in het gebouw gevestigd. Het ASZ belooft voor dit jaar ook een versterking van het gynaecologisch en kindergeneeskundig aanbod.

Begin dit jaar zijn ook de renovatiewerken gestart aan de campus. Goed voor een investering van 300.000 euro, waarbij er meer eenpersoonskamers zullen worden ingericht.