In principe komt er volgende maand al een nieuw parkeersysteem in Geraardsbergen.

Het betalen met geldstukken behoort dan tot het verleden. Betalen zal dienen te gebeuren met de bankkaart of gsm, aan de hand van het ingeven van de nummerplaat.

Er komen shop en go zones waar gratis kan geparkeerd worden voor 30 minuten. Op de andere parkeerplaatsen vervalt het vorig gratis kortparkeersysteem van 15 minuten.

Ook de invalidekaart kan je onbeperkt blijven gebruiken op de betalende en gratis parkeerplaatsen, op de de parkeerplaatsen met een sensor kunnen zij ook 30 minuten staan. De plaatsen met een sensor zijn herkenbaar door een rode aflijning, en biedt gratis parkeren aan gedurende 30 minuten voor iedereen.

In het onthaal van het Administratief Centrum staat een demotoestel waarop iedereen kan oefenen en de nodige uitleg krijgt. Er is een handig stappenplan en handleiding ter beschikking en de automaten zelf zijn ook voorzien met de nodige uitleg. De seniorenraad zal betrokken worden en de verschillende afdelingen van OKRA worden bezocht om de senioren een duidelijke demonstratie te geven. Gedurende de eerste weken van maart zullen de gemeenschapswachten in het centrum aanwezig zijn om de mensen te helpen bij het bedienen van de parkeerautomaten