De provincie Oost-Vlaanderen organiseert opnieuw een groepsaankoop van groene stroom en aardgas. Dat doen ze al voor de achtste keer. Met de groepsaankoop wil de provincie haar inwoners helpen bij de overstap naar groene en scherp geprijsde energie. Door een grote groep geïnteresseerden samen te brengen, kan de provincie een lage prijs bedingen voor groene elektriciteit en gas.

Dankzij de vorige groepsaankoop konden ruim 38.000 Vlaamse gezinnen en bedrijven gemiddeld 200 euro besparen op hun energiefactuur.

Iedereen kan zich gratis en vrijblijvend inschrijven voor 5 februari 2019 via oost-vlaanderen.be/groenestroom of via een loket in het gemeentehuis, het OCMW of een dienstencentrum.

Op de veiling van 5 februari selecteert de Provincie de leverancier met de scherpste prijs. Hoe meer mensen zich inschrijven, hoe groter de korting die energieleveranciers kunnen geven. Vervolgens wordt de persoonlijke besparing voor alle inschrijvers berekend. Zij krijgen enkele weken later een persoonlijk aanbod en kunnen dan tot 30 april 2019 beslissen of ze het aanbod aanvaarden. De Provincie zorgt voor de vlotte overstap naar hun goedkope groene energieleverancier.