In Zottegem gaan CD&V en N-VA dan toch met elkaar in zee als bestuursploeg. Sinds verkiezingszondag was daar wat onenigheid over. Twee CD&V-schepenen wilden de voordrachtsakte, die de partijen bindt, niet ondertekenen. Zij weigerden hun handtekening te zetten, zonder dat er concrete beleidsafspraken op papier stonden. 

Jenne De Potter (CD&V) en Matthias Diependaele (N-VA) bevestigden woensdag aan MIG dat ze samen Zottegem de komende 6 jaar gaan besturen. Dat gebeurde na verdere onderhandelingen waarbij er inhoudelijk een aantal belangrijke afspraken gemaakt zijn. Beide partijen wil ambitieus verder werken aan een aantrekkelijk, levendig en proper Zottegem met een sterke dienstverlening, gezonde financiën, voldoende aandacht voor de deelgemeenten en een sterk sociaal beleid;

In de komende dagen en weken worden verdere details uitgewerkt en de schepenbevoegdheden toegewezen. Beide partijen vullen 3 schepenmandaten in. Het burgemeesterschap zal worden gedeeld tussen Jenne De Potter die de eerste 3 jaar invult en Matthias Diependaele die de laatste 3 jaar voor zijn rekening neemt. Ook het voorzitterschap van de gemeenteraad zal gedeeld worden.