Het zwaar verloederde oud-college in Zottegem krijgt een nieuwe bestemming. Begin juli start de bouw van 68 appartementen, 2 handelsruimtes en 73 ondergrondse parkeerplaatsen. Bovendien komen er ook 100 ondergronse publieke parkeerruimtes.  

Die parkeerplaatsen vormen een ideale oplossing voor bezoekers van het handelscentrum. De parking wordt bereikbaar via de Neerhofstraat, waarbij er een rechtstreekse voetgangersuitgang aan de Heldenlaan en Kasteelstraat.

De ondergrondse parking zal 24 uur op 24 toegankelijk zijn en er zal geen beperking zijn op de duurtijd. De bezoeker zal in verhouding tot zijn parkeertijd betalen.

"Als alles goed gaat zullen de werken ongeveer 2 jaar duren, tot de tweede helft van 2020", zegt Zottegems schepen van Stedenbouw Vansintjan. "We zijn als stadsbestuur enorm blij dat deze site eindelijk nieuw leven wordt ingeblazen. Ook tijdens de buurtvergadering die we enkele weken geleden bijeen riepen was de stemming positief. Dit project is een enorme meerwaarde voor onze stad", besluit burgemeester Jenne De Potter.