De Provincie Oost-Vlaanderen en de stad Geraardsbergen slaan de handen in elkaar voor de afbakening van het kleinstedelijk gebied. Hiervoor werd donderdagavond een infomarkt gehouden in het stadhuis van Geraardsbergen.

Samen met de burgers worden antwoorden gezocht op vragen zoals: "Tot waar reikt de stad en waar begint de open ruimte?", "Hoe wordt Geraardsbergen een stad waar het goed is om te wonen, te werken en te ontspannen?", "Op welke manier wordt een aangename winkelstad en bedrijvigheid gerealiseerd en kan het toerisme verder worden gestimuleerd." Verder zijn er nog vragen rond mobiliteit, diensten en horeca.

Later in een 2e fase wordt het verdere planningsproces uitgewerkt, waarbij de resultaten zullen vertaald worden in een globale ruimtelijke visie voor de stad. Een 3e fase voorziet in een uiteindelijke juridische verankering van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP).

De Provincie is benieuwd naar voorstellen die misschien wel over het hoofd werden gezien. Suggesties kunnen worden gemaild naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.