Vrijdag viert MIG zijn 35ste verjaardag. De radiozender doet dat op een bijzondere manier.

Gedurende 35 uur wordt er aaneensluitend radio gemaakt vanuit het jeugdcentrum De Spiraal in Geraardsbergen.

Belleman Pieter Pools luidt de uitzending in om 13 uur en gedurende 35 uur maken alle huidige MIG-deejays één gezamenlijke radioshow.

De toekomst blikt terug op het verleden

MIG is toe aan zijn vierde generatie radiomakers. Gedurende 35 jaar hebben vele vrijwilligers het vuur warm gehouden om zo van MIG een begrip te maken in de streek. "Oud-medewerkers komen vrijdag en zaterdag langs aan onze mobiele studio", zegt voorzitter Joachim De Leeuw. "De jonge generatie deejays blikt met hen terug op 35 jaar MIG. Onder meer oudgedienden James Brown, Jan Coppens, Luc Van Praet en zelfs huidig VRT-nieuwsstem Lien De Cooman hebben bevestigd. En ook alles over het feestweekend van jeugdcentrum De Spiraal, die dit weekend hun tiende verjaardag vieren, hoor je vrijdag en zaterdag via FM 104.9".

Samen met onze luisteraars maken we er één groot feest van. Legendarische radioprogramma's worden in een hedendaags jasje gestoken en keren dit weekend eenmalig terug. "Denk daarbij aan Vraag & Aanbod, Koken met Tequilla, Lieve met de krantenkoppen en uiteraard het verzoekprogramma", zegt programmaverantwoordelijke Arne Torrekens. "Als je dit weekend iemand muzikaal in de bloemetjes wil zetten, dan verwachten we je verzoekje via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!"


Manneken Pis en MIG in boekvorm

Ook Manneken Pis staat dit weekend in de belangstelling. "Lokale binding zit in ons DNA. Als streekzender vinden we het erg belangrijk om dagelijks nieuws te brengen uit de regio. Het Manneken Pis krijgt van ons zaterdag een nieuw kostuumpje", zegt Joachim De Leeuw. Daarmee is MIG al aan zijn derde toe.

De medewerkers bij MIG beleefden de afgelopen 35 jaar heel wat avonturen en moesten geregeld hemel en aarde verzetten om te blijven overleven. Anekdotes, verhalen en heel veel foto's werden gebundeld in het boek "MIG - 35 jaar", dat vanaf maandag te koop is bij Standaard Boekhandel Geraardsbergen, 't Boeketje in Moerbeke en krantenshop Bernadette in Lierde.