16 mei 2009

4500 mensen vragen veilige wegen

Degelijke, afgescheiden, voet- en fietspaden langsheen drukke verkeerswegen. Dat is wat het tragewegenfront wil in Geraardsbergen. Om hun vraag kracht bij te zetten organiseerde ze zaterdagmiddag een actie langs de Astridlaan in Nederboelare. Meerdere malen staken ze het zebrapad van de drukke gewestweg over.

Meer dan 30 jaar is het tragewegenfront vragende partij om iets te doen voor de voetganger en de fietser langs de Astridlaan. Veilige oversteekplaatsen, veilige scholenroutes en het in stand houden en/of vrijmaken van de voetwegen zijn andere vragen van het front.

Naar aanleiding van de dood van Gabriël Groeninck werd er ook een petitie opgestart. De jongen werd op 24 december vorig jaar aangereden door een wagen.

In de petitie de vraag naar een ononderbroken, autovrij en open netwerk van voetpaden-voetwegen en fietspaden.
Zo’n 4500 mensen ondertekende de petitie. Die werd zaterdagmiddag overhandigd aan burgemeester en schepen van verkeer en veiligheid Freddy De Chou.

In een gesprek tussen de burgervader en het tragewegenfront duidde woordvoerder Patrick Franceus op de maatschappelijke aansprakelijkheid van het stadsbestuur. Burgemeester De Chou wees erop dat het aanleggen van fiets- en wandelpaden een werk van lange adem is. Daarnaast is een gewestweg, zoals de N42, de bevoegdheid van het Vlaams Gewest. “In het verleden werden al kleine aanpassingen gedaan om de veiligheid van de zwakke weggebruiker te verbeteren, maar de vragen van het tragewegenfront liggen niet in de mogelijkheid van het stadsbestuur. We proberen nu stap per stap de gewestwegen veiliger te maken, maar dit kost jaren werk, en lukt dus niet van vandaag op morgen.” Gemeenteraadslid David Larmuseau vroeg aan de burgemeester een lange termijnvisie voor het fietsbeleid.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background