Oppositiepartij Sp.a vindt het een drastische en overhaaste keuze. “Er werken 55 actieve poetshulpen die bij 374 gezinnen gaan poetsen. De strijk - en versteldienst stelt 7 personen te werk, waarvan 742 inwoners gebruik maken. Daarnaast stelt het dienstenchequebedrijf ook nog 2 administratieve krachten te werk”, zegt gemeenteraadslid Danny Van Autryve.

Sp.a vreest dat de verkoop van het bedrijf aan een privépartner niet in het voordeel van medewerkers en klanten zal spelen. "Huidige personeelsleden zullen ofwel serieus moeten inleveren op hun loon en arbeidsvoorwaarden ofwel vrezen dat ze na verloop van tijd hun job zullen verliezen wegens te duur. We weten immers dat dienstenchequebedrijven liever met jonge , en dus goedkope, krachten werken in plaats van met medewerkers met een bepaalde anciënniteit", aldus Van Autryve. Hij pleit er voor om een studie te maken hoe het bedrijf rendabeler kan worden, dan het te sluiten. De vakbonden kregen op een overleg te horen dat het dienstenchequebedrijf op 31 december ophoudt te bestaan.

Sp.a betreurt dat de meerderheidspartijen Open Vld en CD&V steeds meer snijden in de dienstverlening en uitpakken met luxe-uitgaven zoals Vanthilt On Tour. Sp.a verwijst hiervoor naar de sluitingsplannen van het openluchtzwembad en de bibliotheek van Moerbeke, waarvan de sluitingsplannen voorlopig werden uitgesteld.