17 nov 2009

400 gebouwen kregen label onroerend patrimonium

In Geraardsbergen hebben meer dan 400 gebouwen het label van waardevol Vlaams onroerend patrimonium gekregen. De waaier is erg breed en gaat van rijhuizen, herenhuizen, boerderijen en pastorieën. Eigenaars van zulk gebouw moeten zich aan een aantal regels houden bij ondermeer het verbouwen, slopen en plaatsen van zonnepanelen.

“Heel wat eigenaars zijn evenwel niet op de hoogte gebracht van het feit dat hun eigendom aan deze regelgeving werd onderworpen door het Vlaams Gewest”, zegt gemeenteraadslid Stéphan Bourlau (Vlaams Belang). Hij dringt er bij het schepencollege op aan om de eigenaars op te sporen en te verwittigen, zodat die niet voor onverwachte gevolgen zouden komen te staan.

Volgens schepen van ruimtelijke ordening en stedenbouw Eric Spitaels heeft de stad een dossier klaar waarin alle gelabelde gebouwen zijn opgenomen. Wanneer eigenaars van beschermde woningen een aanvraag indienen voor verbouwingen zal de eigenaar automatisch op de hoogte worden gebracht. Een lijst van gebouwen die het label van waardevol Vlaams onroerend patrimonium hebben, is nu al beschikbaar op de dienst stedenbouw van de stad Geraardsbergen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background