10 apr 2008

400 cavia’s zoeken nieuwe thuis

Begin deze week kreeg het Opvangcentrum voor vogels en wilde dieren Geraardsbergen-Lierde (VOC) een vraag binnen van het OCMW om honderden cavia’s op te vangen. Dat gebeurde nadat iemand in Lierde uit haar woning werd gezet.

Toen de centrumverantwoordelijke ter plaatse kwam, werd meteen duidelijk hoe ernstig de situatie was. “Een indringende ammoniak geur en een oorverdovend gepiep kwam ons tegemoet. Honderden cavia’s zaten verborgen op de donkere zolder verdieping. De diertjes verstopten zich onder de kasten en houten kistjes. Vele knaagdiertjes waren vuil en véél te mager. Het kostte ons team maar liefst twee dagen om alle beestjes te vangen.” aldus Filip Berlengee van VOC Geraardsbergen.

De diertjes werden kosteloos meegenomen door de VOC met toestemming van de eigenares.


Filip Berlengee bij de vele cavia’s

“In het centrum werden de mannetjes en de vrouwtjes van elkaar gescheiden. Natuurlijk waren er al een tiental hoogdrachtige dieren. Tweeënzeventig uur na de interventie was het aantal met twintig beestjes al toegenomen. De geredde dieren werden direct behandeld. Door de behandeling zijn we ervan overtuigd dat de dieren terug kerngezond zullen worden. Ze zijn vrij voor adoptie. Een 70 tal cavia’s waren er zo erg aan toe dat ze uit hun lijden werden verlost.” gaat Nancy Van Liefferinge verder.

Het VOC Geraardsbergen-Lierde is nu op zoek naar een nieuwe thuis voor de 100de cavia’s. Enkele bevriende organisaties sprongen reeds mee op de kar om de diertjes te verzorgen.

Wie interesse heeft in één of meerdere cavia’s kan hiervoor terecht bij het VOC Geraardsbergen-Lierde via 0475/ 25 40 75 of voc.geraardsbergen-lierde@vogelbescherming.be. Ook wie wil meehelpen bij de verzorging van de diertjes is welkom bij VOC Geraardsbergen-Lierde.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background