14 apr 2008

400 cavia’s zijn geadopteerd

Zondagavond omstreeks 17u45 is de allerlaatste cavia geadopteerd door één van de vrijwilligers van het VOC G’bergen-Lierde. “Het werd heel stil in ons Opvangcentrum voor vogels en wilde dieren Geraardsbergen-Lierde. We werden het luidruchtig gewiet van die honderden Zuidamerikaanse knaagdiertjes bijna gewoon. Binnenkort zal het vervangen worden door het gepiep van honderden jonge gekwetste en verweesde vogeltjes.” aldus Filip Berlengee.

“We kunnen terugkijken op een geslaagde redding van honderden cavia’s. Vlaanderen heeft zijn groot hart voor dieren getoond. Iedereen was begaan met het lot van die verwaarloosde diertjes.” gaat Berlengee verder.

Dankzij de samenwerking tussen Dierenasiel De Leiestreek, Animal Trust, Konijnenasiel De Konijnenburcht en Vogelopvangcentrum Geraardsbergen-Lierde Zijn er heel veel adoptieouders uit diverse provincies, zelfs uit het verre Limburg en Nederland..

“Een groot woord van bewondering, gaat naar de Nederlandse cavia opvang. Liefst drie caviaopvangcentra hebben verschillende heel zieke diertjes meegenomen ter verzorging” aldus Filip van VOC G’bergen-Lierde.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background