23 apr 2016

4 wagens in beslag genomen bij verkeerscontrole

Donderdag hield de politiezone van Geraardsbergen/Lierde grote verkeerscontroles. 

Donderdag hield de politiezone Geraardsbergen/Lierde een grote verkeerscontrole in samenwerking met VLABEL, de dienst douane & accijnzen, ADR en de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening. De controles vonden plaats op de N42 in Geraardsbergen en de N8 in Lierde.

In totaal werden 1.977 voertuigen gescand door de ANPR camera met het oog op het innen van achterstallige belastingen. Er werd in totaal 5.653,44 euro aan achterstallige belastingen geïnd en één voertuig werd getakeld.

De dienst douane en accijnzen inde 4.677,08 euro aan penale boetes en nam ook stalen van de brandstof. De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening nam in totaal 24 verklaringen af. Inzake ADR-regelgeving werden geen inbreuken vastgesteld.

De leden van de politiezone Geraardsbergen/Lierde controleerden in totaal 115 bestuurders, 3 onmiddellijke inningen werden opgesteld en 6 processen-verbaal van waarschuwing. Er werden 7 processen-verbaal voor allerhande verkeersinbreuken opgemaakt en 4 voertuigen werden in beslag genomen. In het kader van een gerechtelijk feit werd 1 proces-verbaal opgemaakt. Een administratieve inning ten bedrage van 300 euro werd eveneens uitgeschreven.

De politiezone Geraardsbergen/Lierde heeft nogmaals bewezen dat partnerschap met diverse externe partners zeer doeltreffend is. Ook in de toekomst zal men blijven verder werken om op deze efficiënte manier te streven naar meer verkeersveiligheid.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background