20 mei 2010

4 volksfeesten zetten deelgemeenten in de aandacht

Twee jaar geleden werden voor de laatste keer de Adriaansconcerten georganiseerd. Dit jaar is er een volwaardig alternatief klaar.

Geraardsbergs schepen van cultuur en toerisme Guido De Padt (Open Vld) is niet verlegen voor vernieuwing. In 2008 voerde hij, ondanks een niet onaardig succes, de Adriaansconcerten af. Voor De Padt kon het geld dat de stad moest neerleggen voor de concerten, zo’n 14.500 euro, beter geïnvesteerd worden. Daarnaast vragen de deelgemeenten meer aandacht.

Waar vorig jaar het geld gebruikt werd voor onder meer Vtm’s Hit The Road, worden dit jaar de deelgemeenten verwend. Gedurende 4 zaterdagen komen er in Moerbeke, Waarbeke, Zarlardinge en Ophasselt volksfeesten. “Bedoeling is telkens een ander thema aan te snijden, en deze cultuurmarkten ook zo aan te kleden. Zo komt er een country night op 3 juli in Moerbeke, een Paris Night op 17 juli in Zarlardinge, op 14 augustus is het Irish Night in Waarbeke en afsluiten doen we op zaterdag 21 augustus in Ophasselt met 1 world, 1 night.”, zegt De Padt.

De 4 evenementen starten telkens om 17 uur en zullen tot 23 uur doorlopen. Kraampjes, kermisattracties, kinderanimatie, dans en zang moeten er telkens voor zorgen dat de 4 deelgemeenten heropleven. Bedoeling is de komende jaren ook de andere 12 deelgemeenten aan te snijden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background