De gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug, en inmiddels is ook bekend wie er een zitje veroverd in de Geraardsbergse gemeenteraad.


SP.A is met 30,43% de grootste partij en behaald tien zetels. Deze gaan naar Freddy De Chou, Patrick Flamez, Dirk Van der Maelen, Erwin Franceus, Bram De Geeter, Martine Boelaert, Emma Van Der Maelen, Francine Van der Maelen, Davy Coppez en Geert De Chou. Aangezien de vaders van Emma Van Der Maelen en Geert De Chou ook verkozen zijn, zullen deze jongeren waarschijnlijk de overstap maken naar de OCMW-raad. In dit geval wordt hun plaats waarschijnlijk ingenomen door de eerste opvolgers Marc Panis en Danny Van Autryve. Martine Boelaert en Francine Van Der Maelen zullen waarschijnlijk hun schepensjerp moeten afstaan aan Erwin Franceus en Bram De Geeter.

Roger van Liefferinge, Lindy van den Bossche en Carine de Bruyker verdwnijnen uit de gemeenteraad.


VLD behaald 29,45% van de stemmen, eveneens goed voor 10 zetels. De verkozenen zijn Guido De Padt, Eric Spitaels, Martine Duwyn, Leonce Nachtergaele, Freddy Galle, Ann Panis, Sarah De Backer, Marijke Merckaert, Véronique Fontaine en Hugo De Ceuleneer. Burgemeester Guido De Padt moet er nog even over nadenken wat hij de komende zes jaar gaat doen. Wordt hij OCMW-voorzitter of kiest hij voor een Schepenambt.

Bij de VLD verdwijnen enkele bekende namen uit de gemeenteraad: Christophe Byl, Paul Deprez, Raphaël de Taeye, Ronnie Boeykens en voorzitter Raf van Duyse.


Bij de CD&V/N-VA die 21,45% behaald gaan de zeven zetels naar
CD&V-kandidaten. Johan Vanden Herrewegen, Andrée De Rom-Depreeter, Daisy Van Wymeersch, David Larmuseau, Iris De Braekeleer, Arthur Cambier en Alex Wijnant zijn de verkozenen.

Dirk de Bruyne en Albert Remory verdwijnen uit de gemeenteraad.


Het Vlaams Belang behaald 14,45% wat goed is voor vier zetels. Deze worden ingenomen door Dieter Van Den Bergh, Thierry Malfroidt, Stephan Bourlau en Kathy Maes.