4 jun 2017

25ste Kapittel van Broederschap Manneken-Pis in teken van De Muur

Tijdens de 25ste kapittelzitting van de Broederschap van het Geraardsbergse Manneken-Pis stond het wielrennen en de Muur centraal.

Tijdens de 25ste kapittelzitting van de Broederschap van het Geraardsbergse Manneken-Pis stond het wielrennen en de Muur centraal.

Na de verwelkoming van Prince Olav Geerts

werd Luc Van Schoors gehuldigd voor zijn jarenlange inzet als secretaris. Zijn taken zullen in de toekomst waargenomen worden door Ronny Cromphaut en Koen Van Bossuyt.

In de conférance van “Chauffeurke” Erwin Van Den Bossche kreeg vooral Wim Van Herreweghe, koersdirecteur van de Ronde van Vlaanderen, heel wat ludieke commentaren te verwerken. De terugkeer van de Ronde van Vlaanderen naar Geraardsbergen ging dus ook bij Manneken-Pis niet ongemerkt voorbij. Vandaar dat de Broederschap bij de opname van 13 nieuwe ambassadeurs enkele bekende namen uit de wielerwereld uitnodigden.

De gewezen streekrenners Fredje Penne (nu uitbater van Bar Gidon)

en ex-groene truiwinnaar Rudy Pevenage kregen als nieuwe ambassadeurs

o.m. het gezelschap van Tourwinnaar Lucien Van Impe.

Ook Wim Van Herreweghe (Flanders Classis)

en Filip Osselaer (auteur van het boek over de Muur) waren van de partij.

Verder werd ook o.m. gemeenteraadslid Ilse Roggeman opgenomen in de bonte bende van meer dan 500 ambassadeurs van het Geraardsbergse Manneken-Pis.

Na afsluiting van het Kapittel kreeg ook de traditionele Manneken-Pisworp heel wat aandacht.

Herman Cornelis werd de gelukkige winnaar van het Manneken-Pis-juweeltje ter waarde van 300 euro.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background