3 okt 2012

242 bijkomende sociale woningen in Geraardsbergen

De wijk Overpoort in Goeferdinge krijgt er de komende maanden 97 sociale woningen bij.

Maar ook in het Ooievaarsnest in Schendelbeke (94), Peperstraat in Zandbergen (14), Weverijstraat (14) en op de voormalige site van de Arme Klaren in de Penitentenstraat (27) in het stadscentrum van Geraardsbergen, komen er nieuwe sociale woningen. Geraardsbergen zit daarmee vlot op schema. “Daar waar er tegen 2023 zo’n 232 extra woningen nodig zijn, heeft de stad er nu al 242 voorzien”, zegt Geraardsbergs schepen van huisvesting Erwin Franceus (Open Vld). Tegen eind dit jaar zullen er ook in de Waaienberg nog 19 extra woningen bijkomen. Door een mix van koop- en huurwoningen moet er een mix zijn van alle sociale lagen in de bevolking.

Geraardsbergen heeft sinds eind jaren ’90 een wooninfodienst. Toch zijn er nog steeds lange wachtlijsten in de sociale huisvesting. Volgens schepen Franceus kan het niet vlugger vooruit gaan dan dat de sociale huisvestingsmaatschappijen kunnen bouwen afhankelijk van subsidies.

Samen met de stad Zottegem is Geraardsbergen aan een studieproject aan het werken waarin de bouwbehoeften in kaart worden gebracht. Op die manier wil men planmatiger tewerk gaan en vlugger anticiperen op zwakke punten.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background