9 dec 2010

2400 euro voor frauderende vrachtwagenbestuurders

De voorbije week kregen 3 frauderende vrachtwagenbestuurders elk een boete van 2400 euro bij diverse controles op het grondgebied van de politiezone Geraardsbergen-Lierde.

Tijdens de wegeniswerken langsheen de N42 in Overboelare wordt een omleidingsweg voorzien voor het zwaar vervoer. Op regelmatige tijdstippen ziet de politie toe op de naleving van de tonnagebeperking. Bij een controle op 25 november langsheen de Kastanjestraat, werd een Italiaanse chauffeur betrapt op fraude met zijn tachograafschijf. Hij diende onmiddellijk 2400 euro te betalen en kreeg verplicht 9 uur rust opgelegd alvorens hij zijn reisweg kon verder zetten. 5 andere vrachtwagenbestuurders kregen een proces-verbaal voor het negeren van de opgelegde omleidingsweg.

Bij een gecoördineerde actie op woensdag 1 december (in samenwerking met de FOD Mobiliteit en Vervoer/ADR) werd langsheen de Steenweg in Lierde een vrachtwagenbestuurder betrapt toen hij aan het rijden was met de bestuurderskaart van zijn collega. De kaart werd onmiddellijk in beslag genomen. De bestuurder zelf kreeg een proces-verbaal wegens fraude en zal binnenkort een boete toegestuurd krijgen van 2400 euro. Een tweede bestuurder dient 1510 euro te betalen voor inbreuken op de rij- en rusttijden.

In de Beverstraat in Viane werden maandag 29 november tien vrachtwagens gecontroleerd. Bij controle van de tachograaf van één van de chauffeurs werd fraude vastgesteld, de overtreder ontving eveneens de gepeperde rekening van 2400 euro.

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background