25 jan 2018

230.000 euro subsidies voor kunstacademie

De renovatie van de Geraardsbergse kunstacademie gaat een nieuwe fase in.

De restauratie en renovatie van het imposante gebouw van de Kunstacademie in de Grotestraat in Geraardsbergen is een werk van lange adem. Het stadsbestuur is al die jaren de stuwende kracht en zette onvermoeibaar de schouders onder het renovatieproject. “De kunstacademie telt meer dan tweeduizend leerlingen en goed uitgeruste lokalen en zalen zijn een must voor de artistieke werking van de school”, zegt schepen Fernand Van Trimpont.  

Zo werd er de voorbije jaren geïnvesteerd in een nieuwe concert- en theaterzaal, werd de Hospitaalkerk gerenoveerd en kregen klaslokalen een vernieuwde inrichting. Binnenkort kan de stad ook starten met het isoleren van het dak. Daarvoor trekt minister van Onderwijs Hilde Crevits 230.000 euro uit. De energiebesparende maatregel zal het energieverbruik doen dalen en een grote besparing opleveren op de stookkosten. De totale kostprijs van het project is geraamd op 460.000 euro.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background