7 okt 2008

223.700 liter stookolie

Dat de aankoopprijs van stookolie in vijf jaar meer dan is verdubbeld, zal iedereen ondertussen wel al weten. SP.a Geraardsbergen wou hier iets aan te doen en besloot voor de tweede maal over te gaan tot een gezamenlijke aankoop van stookolie.

De actie van SP.a Geraardsbergen tikte af met 144 deelnemende gezinnen. In totaal werd 223.700 liter stookolie besteld. Op die manier bespaarden de deelnemende gezinnen samen bijna 10.000 euro.

Dat er 144 gezinnen deelnamen aan de actie stemde Volksvertegenwoordiger Dirk Van der Maelen gelukkig: “Voor vele gezinnen is de aankoop van mazout een serieuze financiële inspanning. Het was de bedoeling met de gezamenlijke aankoop om deze financiële inspanning te verlichten. Dit lukte ook: zo bespaarden de gezinnen die 500 liter bestelden zo’n 34,5 euro en de gezinnen die 2000 liter bestelden kregen een korting van 80 euro.”

Dat vele gezinnen kleinere bestellingen plaatsten, is voor SP.a Geraardsbergen een pluspunt. Het vullen van de mazouttank neemt een flinke hap uit het gezinsbudget. Alsmaar meer mensen ondervinden problemen om hun stookoliefactuur te betalen. Het gevolg is dat steeds vaker kleinere hoeveelheden worden besteld, waardoor de korting die louter bij grote bestellingen geldt, wordt misgelopen. “Dat SP.a Geraardsbergen in tijde van dalende koopkracht extra ademruimte op het budget van deze gezinnen kan geven was net de bedoeling van deze gezamenlijke aankoop van stookolie” zegt Emma Van der Maelen.

Wegens het succes van de gezamenlijke aankoop van stookolie gaat SP.a Geraardsbergen de actie 2-jaarlijks organiseren. Op die manier wil de partij elke Geraardsbergenaar de kans te geven zich in te schrijven op de gezamenlijke aankoop van stookolie. De volgende stookolieactie zal plaatsvinden in februari.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background