5 jun 2009

20 inbraken in 4 maanden tijd

Tijdens de eerste 4 maanden van 2009 is twintig keer ingebroken in voertuigen, negen daarvan waren een poging tot inbraak.

De Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde doet een oproep aan de bevolking om extra aandacht te besteden wanneer ze hun voertuig onbewaakt achterlaten of parkeren.

Enkele eenvoudige tips van de politie:

Zorg dat je wagen steeds slotvast is, ook al laat je je voertuig maar vijf minuten achter. Vergeet voor u de wagen verlaat niet het stuurslot in te schakelen, dit is een gemakkelijke en efficiënte maatregel tegen diefstal.
Laat geen waardevolle voorwerpen zichtbaar achter in je voertuig, leg ze desnoods in de koffer. Als je een laptop of gsm achterlaat, zorg dan dat deze uitgeschakeld zijn, zo voorkom je dat dieven die voorzien zijn van een speciale scanner de voorwerpen kunnen detecteren.
Als u de wagen verlaat, neem dan indien mogelijk uw boorddocumenten mee.
Zorg dat u thuis steeds een kopie heeft van de autopapieren, wanneer u dan toch slachtoffer wordt van diefstal, is de aangifte eenvoudiger!

Bent je toch slachtoffer van diefstal, verwittig dan onmiddellijk de politiediensten, door te bellen naar 101.

Voor verdere tips m.b.t. diefstalpreventie vind je op de website van de federale overheid: www.vps.fgov.be

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background