15 feb 2010

18 mensen verliezen hun baan door sluiting Stradus Aqua

Rioleringsproducent Stradus Aqua sluit zijn vestiging in Geraardsbergen. Daardoor verliezen 18 medewerkers hun baan.

Stradus Aqua moet de deuren sluiten door de economische terugval in de sector. Het bedrijf, gevestigd langs de Astridlaan in Geraardsbergen, ligt al bijna één jaar stil. De stopzetting van de activiteiten heeft het ontslag van 18 medewerkers tot gevolg. Het gaat om 17 arbeiders en 1 bediende. Mogelijk kan een aantal arbeiders worden overgeplaatst naar de Gentse vestiging van zusterbedrijf en tegelproducent Marlux. Sinds april 2009 ligt de productie van Stradus Aqua in Geraardsbergen stil.

Stradus Aqua nv maakt producten voor riolering en afwatering. Sinds medio 2008 heeft de onderneming erg te lijden onder de economische malaise die de riolerings- en afwateringssector hard getroffen heeft doordat investeringen in wegen- en waterwerken uitblijven.

Frank Klaps, Algemeen Directeur van CRH Civil Networks: “In 2008 zag de riolerings- en af-wateringssector zijn markt dalen met 20%, in 2009 lag de omzet nog 15% lager. Bovendien zijn de vooruitzichten voor 2010 pessimistisch. We betreuren de sluiting van onze vestiging in Geraardsbergen, maar ze is helaas onvermijdelijk.”

Het bedrijf heeft nog 3 andere vestigingen in Vlaanderen met een even grote oppervlakte als die van Geraardsbergen. Zij sluiten voorlopig niet. Dat precies Geraardsbergen sluit bleek na een grondige evaluatie. Vooral de investeringskost die het bedrijf zou moeten maken, om de nieuwste veiligheidsvoorschriften te respecteren, lag in Geraardsbergen te hoog.

Stradus Aqua stelt in totaal 210 werknemers tewerk en realiseert een omzet van 34 miljoen euro.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background