13 dec 2022

1,75 miljoen euro voor restauratie Abtenhuis

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zet het licht op groen voor de eerste grote restauratiefase in de site van de voormalige Sint-Adriaansabdij in Geraardsbergen.

Het project heeft in een eerste fase vooral betrekking op de renovatie van het dak, het exterieur smeedwerk, het schrijnwerk, een groot deel van het interieur, de technieken en het plaatsen van een lift (gelijkvloers, eerste en tweede verdieping). De gelijkvloerse verdieping blijft momenteel in gebruik als restaurant. De zolder zou aangepakt worden in een eventuele latere fase.

In het toeristisch seizoen zullen de gerestaureerde salons op de eerste verdieping te bezichtigen zijn via geleide groepsbezoeken. Daarnaast zal het lokaal bestuur deze verdieping ook gebruiken voor ontvangsten en recepties. De vertrekken op de tweede verdieping worden ingericht als conferentieruimtes

Het lokaal bestuur diende in 2014 al een subsidieaanvraag in bij de Vlaamse Overheid voor de restauratie van het Abtenhuis.

Rond 2027 zou de renovatie afgerond moeten zijn.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background