10 jul 2007

159 handtekeningen voor veiliger verkeer

Vanavond, net voor de aanvang van de maandelijkse gemeenteraad, overhandigde het buurtcomité van de Reepstraat in Nederboelare de Geraardsbergse Burgemeester 159 handtekeningen. De inwoners van de Reepstraat vinden dat het verkeer in hun straat te snel rijdt en eisen maatregelen.

Recent waren er enkele incidenten in de Reepstraat, door wagens die aan overdreven snelheid door de buurt raasden. “Voetgangers worden vaak bedreigd door wagens die het voetpad als rijbaan kiezen. Door de toename van voetgangers dankzij de kinderspeeltuin “De Grote Giraf” moeten er dringend maatregelen worden genomen om de oudere en jonge voetgangertjes te beschermen.” vindt Johan De Weerdt van Groen! en tevens inwoner van de straat.
Aan Freddy De Chou, burgemeester en tevens schepen voor verkeer, vragen de buurtbewoners maatregelen die de verkeersagressie beperken of onmogelijk maken. Eénrichtingsverkeer en of het plaatsen van borden “uitgezonderd plaatselijk verkeer” kunnen volgens de inwoners een oplossing bieden.

Tijdens de raadszitting op de gemeenteraad interpelleerde David Larmuseau van CD&V naar de verkeersproblematiek in de Reep- en Gentsestraat.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background