3 dec 2009

14.370 euro tegen kanker

De gemeente Galmaarden schenkt 7185 euro aan de kankervereniging ‘Samen Helpen’ en nog eens evenveel aan de vereniging ‘Mensen helpen mensen’. De opbrengst komt van 211 mensen die op 18 november voor het goeie doel kwamen eten in Galmaarden. Dit gebeurde naar aanleiding van ‘De week van de smaak’.

Ook volgend jaar komt er een gelijkaardige actie. De opbrengst gaat dan naar twee verenigingen uit de regio, die zich inzetten voor ‘Plan BelgiĆ«’. De opbrengst van het etentje in 2010 zal dan gaan naar de vereniging Yoce en de lokale afdeling van ‘A future for Togo’.

Yoce is een project Johan De Mulder, broer van eerste schepen Luc De Mulder uit Galmaarden. Die zet zich sinds 2002 in voor 200 kinderen in MaleisiĆ«. ‘A future for Togo‘ zorgt voor humanitaire hulp aan 300 weeskinderen in het Afrikaanse land Togo. Een project van Eric De Bisschop, uitbater van restaurant De Kalvaar in Voorde.

De week van de smaak staat volgend jaar in het teken van Afrika. In Galmaarden vindt het etentje plaats op vrijdag 19 november.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background