20 sep 2009

125 extra parkeerplaatsen

Er komen 125 extra parkeerplaatsen in Geraardsbergen. Dat zegt Geraardsbergs burgemeester Freddy De Chou (Sp.a) naar aanleiding van een enquête die MIG hield. Daaruit bleek dat veel inwoners zich storen aan een gebrek aan parkeerplaatsen.

Volgens de burgemeester zijn er reeds acties ondernomen om het parkeerprobleem op te lossen. Zo is er de P-Route, een wet die verplicht dat bij nieuwe appartementen parkeerplaatsen voorzien worden, de heropening van de Vesten en de extra parkeerplaatsen aan het station van Moerbeke. Maar er staan nog meer acties de agenda.

“Zoals reeds langer bekend gaan we een bijkomende pendelparking bouwen aan het station van Geraardsbergen. Samen met de herinrichting van de Geraardsbergse stationssite komen er zo 800 extra parkeerplaatsen bij. Geraardsbergen wordt binnen enkele jaren een belangrijk station, waardoor extra parkeerplaatsen meer dan noodzakelijk worden.”

Voor shoppers is er ook goed nieuws. Zo heeft de stad Geraardsbergen concrete plannen voor de aanleg van een nieuwe parking langs de Guilleminlaan. Die komt in het verlengde van de bestaande parking van het openluchtzwembad Den Bleek. “Dat zijn 125 bijkomende parkeerplaatsen, waarvan 40 voor basisschool Dender. Maar tijdens het weekend worden alle plaatsen beschikbaar en kunnen shoppers via het jaagpad naar het stadscentrum wandelen” aldus De Chou. Eens de kostprijs van bijna 280.000 euro goedgekeurd wordt door de gemeenteraad kan de aanleg in 2010 van start gaan. De burgervader wist ons ook te vertellen het de bedoeling is in de toekomt de totale site aan Den Bleek te herinrichten.

Zwerfvuil, nog zo’n probleem in Geraardsbergen, krijgt de komende maanden opnieuw aandacht. “Naast 9 vrijwilligers die dagelijks zwerfvuil opruimen heeft de stad ook 14 personeelsleden bij de opruimdienst. En er is er onze tweejaarlijkse opruimactie voor scholen en jeugdverenigingen” zegt duurzaamheidsambtenaar Liesbet Van de Casteele. Op 28 september organiseren we een zwerfvuilcongres in de raadzaal van het Geraardsbergse stadhuis. Iedereen die wil mee brainstormen om het probleem op te lossen is welkom om 20 uur.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Kerk te koop


Thumbnail

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background