16 dec 2005

1100 bezwaarschriften tegen crossterrein

GROEN! Geraardsbergen en Lierde zijn uitermate tevreden over het grote aantal bezwaarschriften die werden ingediend op het administratief centrum te Geraardsbergen.

Meer dan 1.100 bezwaren, tegen een crossterrein in Nederboelare, van bewoners uit de nabije omgeving en van burgers die vaak in Nederboelare en omgeving vertoeven.

Bij vele mensen ligt de overlast van het vroegere schietterrein nog vers in het geheugen. Maar ook de overlast van andere lawaaierige activiteiten zitten vele mensen torenhoog. Vooral de paramotors die opstijgen te Goeferdinge zijn velen kotsbeu. Iedereen is het er mee eens dat iedereen zijn of haar hobby moet kunnen uitvoeren, maar dit mag niet ten koste zijn van de rust waar andere mensen willen van genieten.

In mei van dit jaar kwam er ook al massaal veel reactie tegen de nieuwe aanvraag voor het vliegveld. Toen vroegen de bezwaarindieners om alleen nog het zweefvliegen toe te laten. Het stadsbestuur negeerde die reacties en gaf toch een vergunning, ook voor motorvliegtuigen.

Groen! Geraardsbergen en Lierde verwacht nu een duidelijk neen van het stadsbestuur tegen de aanvraag. In Geraardsbergen reageerde de stad nog geen standpunt te hebben ingenomen. Men wacht de resultaten van het openbaar onderzoek af.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background