18 jan 2008

1000 handtekeningen voor veiligheid

Lieve Dauw, Fernand Vrancken en Marc Dehenau, 3 zaakvoerders van handelszaken rond het Moerbekeplein hebben gisteren zo’n 1000 handtekeningen overhandigd aan burgemeester Freddy De Chou.

Op amper 2 weken tijd hebben de handelaars een petitie opgestart om een veiligere woonomgeving in het centrum van Moerbeke te verkrijgen.
Aanleiding voor de protestactie was een ongeval op kerstavond. Toen werd een bewoonster van de Edingseweg aangereden toen zij de weg wilde oversteken.

Vandaag bracht de dienst verkeersveiligheid al een bezoek aan de Edingseweg, om de situatie goed te kunnen inschatten. Het blijkt echter vooral een probleem te zijn met het Vlaams Gewest.

“Vele van onze opmerkingen werden al door de stad aangekaart bij de bevoegde diensten maar steeds afgewezen.” zegt Marc Dehenau. “De Burgemeester, bijgestaan door Dhr Luc Saligo en de verantwoordelijke voor de verkeersveiligheid bij de politie hebben ons verzekerd dat zij opnieuw gaan proberen om bij het Vlaamse Gewest aan te dringen de verkeersveiligheid op deze gewestweg dringend aan te pakken.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background